Izgalmas eseménynek adott otthont június 6–13. között a budapesti Papp László Sportaréna, ahol komoly egészségügyi óvintézkedések mellett rendezték meg a dzsúdó-világbajnokságot. A programot pedig – a szokásokhoz híven – az Eisberg Hungary Kft. is patronálta. Szecsei Szilárd, kyokushin karatés, az Erőműhely alapítója és az Eisberg márkanagykövete saját maga mesélte el a 8 nap során szerzett tapasztalatait.
Az Eisberg és az Erőműhely számos közös projektje közül talán a Magyar Judo Szövetséggel való együttműködés a legjelentősebb. Az előző évek edzőtáborai és nemzetközi versenyei sorából is kiemelkedik az idei, hazai rendezésű világbajnokság, ami egyben az utolsó kvalifikációs lehetőség volt a tokiói olimpia előtt. Rendezőországként kijelenthető, hogy a Szövetség igazán kitett magáért.
A Papp László Budapest Sportaréna június első hetében, nyolc napon át volt hangos a szurkolóktól, akik a világ minden tájáról érkező harcosokat támogatták.
A szervezés elsőrangú, a biztonsági intézkedések pedig kifogástalanok voltak. Belépni csak a napi Covid-teszt után lehetett, a maszkviselés a bemelegítő tatamikon kívül így is mindenhol kötelező volt, és a nyolc napra széthúzott lebonyolítás is a zsúfoltságmentességet szolgálta.
Egy szó mint száz, minden adott volt, hogy ez a bő hét igazi dzsúdóünneppé váljon. Úgy is lett.
Ehhez nagyban hozzájárultak az Eisberg oldaláról is. A bemelegítő teremben helyet kapott stand folyamatos pörgésben igyekezett kiszolgálni a zöldre éhező/szomjazó sportolókat, edzőket, bírókat. Közülük egyre többen már régi ismerősként üdvözölték a méltán népszerű green smoothie-t (napi átlag kb. 60 liter fogyott) és a sokféle salátatálat.
Évről évre részt veszünk hasonló kaliberű cselgáncsversenyeken, és a tapasztalat azt mutatja, hogy folyamatosan növekszik az Eisberg termékek kedveltsége a sportolók körében. Ez nagy öröm, mivel az alapvető cél az volt, hogy a „zöld” bevitelének fontosságát népszerűsítsük mi magunk is. Az ilyen, rendszeres kitelepülések nyomán a sportolók napi rutinjának részévé vált a zöldturmix, a saláta és egyáltalán a növények fogyasztása. Az Eisberggel közös erőfeszítéseink sikeresnek bizonyulnak, hiszen míg pár éve idegenkedve fogták kezükbe a zöld itallal teli poharakat a harcosok, úgy idén már a legnagyobb természetességgel, úgymond „húzóra” hajtották le egyiket a másik után.
Hogy a fenntartható jövő zöld, azt egyre több plénumon halljuk és tapasztaljuk. Ehhez szeretnénk az Eisberggel együttműködve hozzátenni a részünket, hogy az elit versenyzők példáján okulva mindenki számára egyértelmű legyen a növényi táplálék szükségessége és fontossága.
Végül, de nagyon nem utolsósorban köszönettel tartozunk az Eisberg háttérmunkájáért, a kollégák rugalmasságáért és a termékek folyamatosan szuper minőségéért!