Egészséges ételek villámgyorsan

SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2024. 08. 12. 

Leves vagy főétel 20 perc alatt? 

Sok recept ígéri ezt a csodát, miközben pont a leginkább időrabló résszel, az előkészítéssel nem számolnak. Az ételkészítés sokszor időigényes lehet, főleg akkor, ha friss alapanyagokból, finom fogásokat szeretnénk az asztalra varázsolni. A főzés jelentős részét kitevő előkészítésben kínál segítséget a különböző praktikák mellett az Eisberg új, konyhakész, egészséges “Ready to cook” termékeivel. Ezek a mosott, felaprított, friss zöldségeket tartalmazó mixek lehetővé teszik, hogy akár levesek – a Leves Alap mix felhasználásával –, saláták vagy zöldséges egytálételek – a Padthai mix vagy a Wok mix hozzáadásával – készüljenek belőlük. Így időt spórolva, valóban gyorsan tudunk ízletes és tápláló ételeket készíteni, amelyekkel könnyen megvalósítható a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozás. 

Nyáron is jó választás a leves

A levesek nem csupán télen esnek jól, egész évben kiválóak. A magas víztartalmuknak köszönhetően segítenek hidratálni a szervezetet, ami a meleg hónapokban különösen fontos. A levesek sokféle variációban készíthetők el: lehetnek húsosak, zöldségesek, krémesek vagy tiszta levesek, így mindenki megtalálhatja a kedvencét. Ráadásul nem csak finomak, hanem könnyen emészthetőek is, így nem terhelik meg a gyomrot. 

“A leves értékes szervezetünk számára, főleg, ha minél több zöldséget tartalmaz, mert így nagyobb lesz a vitamin-, ásványi anyag- és rosttartalma. A leves csökkenti az éhségérzetet, ezért a főételből már kisebb adagot fogyaszt az ember, ami tudatos ételválasztás esetén kevesebb zsír- és energiabevitelt jelent” – emelte ki Shenker-Horváth Kinga, az Eisberg dietetikus szakértője. Majd hozzátette: „A leves az egyik legízletesebben és legváltozatosabban elkészíthető étel, egyszerre jelent táplálékbevitelt és folyadékpótlást. A színek, illatok és ízek változatosságával a levesek kedvező módon hatnak az egészségünkre.” 

Ízletes alternatívák: zöldséges egytálételek

Az előre felaprított, csomagolt zöldségekből nemcsak levesek, hanem zöldséges egytálételek is készíthetők. Ezek az ételek nemcsak gyorsan és könnyen összeállíthatóak, hanem teljes értékű étkezést is biztosítanak, fehérjeforrásokkal (például hús vagy hal) és szénhidrátforrásokkal (például rizs vagy tészta) kombinálva őket. Az új, innovatív zöldségmixek sokféle változatban elérhetők, amelyek a nemzetközi konyhák jegyeit viselik magukon, legyen az ázsiai, indiai vagy mediterrán. A zöldségmixekből készült ételek különleges gasztronómiai élményt is kínálnak, mivel más nemzetek ízvilágát ötvözik a hagyományos magyar konyha elemeivel. 

Szalai Judit, az Eisberg Hungary Kft. értékesítési vezetője hozzátette: „Az Eisberg friss, konyhakész termékcsaládját azért alkottuk meg, hogy reagáljunk a mai igényekre és mindenki számára elérhetővé tegyük a gyors és egészséges étkezést. Az előre porciózott 2-3 fős adagok lehetővé teszik, hogy tervezzünk, így nincs feleslegesen kidobott élelmiszer hulladék.”

A “Ready to cook” termékek már kaphatóak az Auchanban, a Tescoban és a kifli.hu-nál. A Wok mix és a Padthai mix a Spar élelmiszerboltokban is elérhető, ahol a Leves Alap mix is hamarosan polcokon lesz.

Termékeinkről tájékozódjon bővebben itt:

https://www.eisberg.hu/hu/termekadat/leves-mix-360g/

https://www.eisberg.hu/hu/termekadat/padthai-mix-350g/

https://www.eisberg.hu/hu/termekadat/wok-mix-250g/



További hírek

25

JÚL.

Salátázással a saját egészségünkért és a magyar sportolókért

Ahogy a most hétvégén kezdődő Olimpiai Játékoknak, úgy az augusztus 28. és szeptember 8. között zajló Paralimpiai Játékoknak is Párizs ad otthont idén. A paralimpiára eddig 39 sportolónk kvalifikált. A magyar csapatot az Eisberg is támogatja: az új Sport Mix salátakeverék csomagolásán található matricával hívják fel a figyelmet a Magyar Paralimpiai Csapat változatos étrendjének támogatására és az egészséges táplálkozás, valamint a rendszeres testmozgás fontosságára.

Tudjon meg többet
10

JÚL.

Egészséges nyári táplálkozás: növényi zsírokkal a bikiniforma megőrzéséért

Az igazi forró nyár beköszöntével sokan törekednek egészségesebben táplálkozni, de a tévhitek ellenére nem szükséges teljesen mellőzni a zsírokat étrendünkből. A telített zsírok visszafogott fogyasztása ugyan jogos, de emellett előnyös a növényi zsírforrások, például olajos magvak, növényi olajok, valamint a halak beiktatása az étrendbe, mivel ezek telítetlen zsírsavakat tartalmaznak.

Tudjon meg többet
08

JÚL.

Harmadával több saláta fogyott a Salátázás Hónapján

A Salátázás Hónapja alatt 32%-kal nőtt az eladott Eisberg salátátakeverékek száma a tavalyi év azonos időszakához képest. Az Eisberg idén harmadszor indította el egészséges táplálkozásra ösztönző Salátázás Hónapja kampányát, mely a magyar háztartásokat célozta meg azzal az üzenettel, hogy a kész, mosott saláták, amellett, hogy finomak és egészségesek, praktikus megoldásként színesíthetik a napi étkezést. 

Tudjon meg többet
Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest