Az én salátám tortilla hátszínnel

Köszönjük értékelését!

Ön már elküldte értékelését!

Összetevők

1 cs Eisberg Az én salátám

1 üveg Eisberg Cézár öntet

15 dkg (lehetőleg érlelt) hátszín

2 dl tejföl

1 csomag tortilla (búza vagy kukoricalisztes, ez utóbbit gluténérzékenyek is fogyaszthatják)

5 dkg Cheddar sajt

só, bors

egy kevés olaj és vaj a sütéshez
Elkészítés

A hátszín legyen szoba-hőmérsékletű. A húst vágjuk kis lapokra, kb. 1x3 centiméteres hasábokra. Egy serpenyőben melegítsünk fel kevés olajat, ha forró, tegyük bele a hús szeleteket. Ha megsült az egyik oldala, fordítsuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd ismét forgassuk meg. Közben tegyünk hozzá egy kis vajat, ezzel locsolgathatjuk is. Ízlésünk szerint süssük, ha kissé véresen szeretjük, akkor 3 perc is elég. Ha a hús darabok megsültek, tegyük ki egy tányérra (esetleg tehetünk rá még egy kis vajat), takarjuk le egy alufóliával és pihentessük. Eközben a serpenyőben maradt olajban elkészíthetjük a tortillákat. A tortilla igazándiból készen kapható, így elég ha a forró serpenyőben mindkét oldalát egy percig sütjük, és kész is. Amíg a tortillák sülnek a tejfölt keverjük össze ízlés szerint Eisberg Cézár öntettel. Ha a tortillák megsültek, tegyük bele a húst, vékonyan szeljünk vagy reszeljük rá a sajtot, adjuk hozzá a salátát és a tejfölt, tekerjük fel, és kész is! A maradék salátát, öntettel vagy anélkül, tálalhatjuk köretként is. Eisberg tipp: Ha szeretnénk még pikánsabbá tenni a tortillánkat, akkor a tejfölbe keverhetünk csilit vagy tegyünk a tortillába csíkokra vágott piros kaliforniai paprikát.

Other Recipes

Sült padlizsános kuszkusz saláta

Diós-Fetás zöldsaláta

Carpaccio

Epres tavaszi saláta

Saláta őszibarackkal, szárított sonkával

Diós- mézes saláta

Sült tofu, paradicsommal

Kolbászos-burgonyás saláta

Párolt harcsafilé, zöldfűszeres tormakrémmel

Egészben sült pisztráng, bazsalikomos narancsos majonézzel

Citrusos sertéskaraj forró sárgarépával és rucolával

Bélszíncsíkok osztrigaszósszal

Halloumi sajt uborkaszósszal

Roston sült libamáj, paprika paradicsom öntettel

Saláta erdei gyümölcsöntettel, kecskesajttal

Gyömbéres-mézes dresszing, párolt zellerrel

Mentás-olívabogyós öntet, párolt-sült édesköménnyel

Szalonnás saláta, fokhagymás öntettel

Vajban párolt zöldspárga, pezsgős öntettel

Citrusos dresszing sárgadinnyével

Kapribogyós dresszing, pirított baguettel

Majorannás pirított gombasaláta, kukoricaolajjal

Mustáros kusz-kusz saláta

Sült citromos öntet chilis garnélával

Narancsos-lilahagymás saláta

Szezámmagos szójás saláta friss körtével

Forró szőlőragu tökmagolajos, fehérboros dresszinggel

Sárgarépás falafelgolyók pitában

Fügés-libamájas bagel

Wellington sertésszűz

Sütőtökös quinoa saláta fűszeres tökmaggal

Sült paradicsomsaláta oregánós kecskesajtgolyókkal

Ricottával töltött szilva

Kapros füstölt lazac kapribogyóval

Birsalmás garnélanyársak

Húsvéti saláta

Pomelosaláta csirkenyárssal

Nyári tekercsek hátszínnel

Medvesaláta

Piri-piri csirke salátával

Tex-mex szendvics fetás salátával

Ricottaropogós friss salátával

Csirkemájsaláta gránátalmával

Gyros-saláta

Salátamix marinált gombafalatokkal

Almás-sonkás saláta kéksajtöntettel

Zöldsaláta ecetes heringgel

Spenótos mini quiche zöldsalátával

Sütőben sült csirkecomb coleslaw salátával

Marinált narancsos zöldsaláta

Az én salátám lapcsánka harcsával és újhagymával

Az én salátám ropogós combokkal

Madársaláta meleg fehérbabbal és póréval

Gesztenyés saláta szőlővel

Chilis tonhalas vacsorasaláta

Rucola saláta pirított polentával és csirkemellel

Körte diós sajtkrémmel töltve, madárbegy salátával

Friss saláta narancsos lencsével és aszalt szilvával

Káposztasaláta camembert sajttal, dióval és szőlővel

Burgonyasaláta friss salátával és kolbászmorzsával

Sült sütőtökös őszi saláta zsályával lilahagymával és kolozsvári szalonnával

Kuszkusz saláta

Zöld gazpacho saláta

Gyümölcsös zöldsaláta gyömbéres öntettel

Vegyes zöldsaláta diós-datolyás öntettel

Panzanella rucolával

Saláta csirkemájjal aszalt szilvás öntettel

Taco saláta

Amerikai káposztasaláta ananásszal

Családi vacsorasaláta joghurtos öntettel

Fetás tavaszi saláta fűszeres öntettel

Spanyol saláta

Gazdag Saláta Mákos Öntettel

Távol-Keleti Lazackockák Majonézes Salátával

Fehérjedús saláta

Sült céklás saláta almával és kecskesajttal

Csicseri- és zöldborsós rukkolasaláta kolbászcsipsszel

Saláta roládok olaszosan

Korianderes füstölt tofu saláta

Sült körtés madársaláta kecskesajttal és kandírozott dióval

Szendvics bundázott rákkal

Coleslaw saláta almával és dióval

Thai steaksaláta

Nyáridéző gyümölcsös Őszi mix salátakeverék feta sajttal

Répatorta

Friss zöldséges Pad Thai garnélával és lime-mal

Friss zöldséges Pad Thai garnélával és lime-mal

Ropogós pankóbundás Tonkatsu pirított zöldségekkel

Ropogós pankóbundás Tonkatsu pirított zöldségekkel

Selymes kurkumás karfiolkrémleves pirított tökmagolajjal

Selymes kurkumás karfiolkrémleves pirított tökmagolajjal

Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest