Friss zöldséges Pad Thai garnélával és lime-mal
Leírás
Összetevők
1 csomag Eisberg Padthai mix
200 g pucolt garnélarák
100 g szélesmetélt rizstészta
10 g friss gyömbér (finomra vágva)
2 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
1 db madárszem chili (finomra vágva)
20 g tamarind paszta (nem koncentrátum)
50 g cukor
30 g halszósz
0,5 dl olaj
10 g friss koriander (enyhén összevágva)
20 g pirított mogyoró (durvára törve)
1 db lime (gerezdekre vágva)
só ízlés szerint
Elkészítés:
Készítsük elő a rizstésztát a csomagoláson található útmutató szerint, mivel a főzési idő a típustól függően eltérhet.
Közben keverjük össze a cukrot, tamarind pasztát és halszószt, amíg sima állagú nem lesz.
Amikor a rizstészta már majdnem kész, forrósítsunk fel egy serpenyőt kevés olajjal, és pirítsuk meg rajta a garnélákat kb. 1 perc alatt, majd tegyük félre őket.
A serpenyőt újra hevítsük fel, adjunk hozzá egy kis olajat, és enyhén pirítsuk meg a gyömbért, chilit és fokhagymát. Ekkor adjuk hozzá az Eisberg Padthai mixet, és folyamatosan kevergetve pirítsuk további 1 percig.
Ezután keverjük bele az elkészült, leszűrt rizstésztát és a korábban kikevert szószt, valamint a garnélák kétharmadát. Alaposan forgassuk át, és ízlés szerint sózzuk.
Tálaláskor halmozzuk tányérokra, szórjuk meg a maradék garnélákkal, mogyoróval és friss korianderrel. Frissen facsart lime-lével kínálva lesz igazán tökéletes!
Eisberg tipp: A klasszikus Pad Thai, megszokott ízeivel, de egy friss, izgalmas csavarral – Ázsia egy karnyújtásnyira. Gyorsan és könnyen elkészíthető, így a varázslatos ázsiai konyha pazar ízei villámgyorsan a tányérodra kerülhetnek.
Other Recipes
Sült padlizsános kuszkusz saláta
Diós-Fetás zöldsaláta
Carpaccio
Epres tavaszi saláta
Saláta őszibarackkal, szárított sonkával
Diós- mézes saláta
Sült tofu, paradicsommal
Kolbászos-burgonyás saláta
Párolt harcsafilé, zöldfűszeres tormakrémmel
Egészben sült pisztráng, bazsalikomos narancsos majonézzel
Citrusos sertéskaraj forró sárgarépával és rucolával
Bélszíncsíkok osztrigaszósszal
Halloumi sajt uborkaszósszal
Roston sült libamáj, paprika paradicsom öntettel
Saláta erdei gyümölcsöntettel, kecskesajttal
Gyömbéres-mézes dresszing, párolt zellerrel
Mentás-olívabogyós öntet, párolt-sült édesköménnyel
Szalonnás saláta, fokhagymás öntettel
Vajban párolt zöldspárga, pezsgős öntettel
Citrusos dresszing sárgadinnyével
Kapribogyós dresszing, pirított baguettel
Majorannás pirított gombasaláta, kukoricaolajjal
Mustáros kusz-kusz saláta
Sült citromos öntet chilis garnélával
Narancsos-lilahagymás saláta
Szezámmagos szójás saláta friss körtével
Forró szőlőragu tökmagolajos, fehérboros dresszinggel
Sárgarépás falafelgolyók pitában
Fügés-libamájas bagel
Wellington sertésszűz
Sütőtökös quinoa saláta fűszeres tökmaggal
Sült paradicsomsaláta oregánós kecskesajtgolyókkal
Ricottával töltött szilva
Kapros füstölt lazac kapribogyóval
Birsalmás garnélanyársak
Húsvéti saláta
Pomelosaláta csirkenyárssal
Nyári tekercsek hátszínnel
Medvesaláta
Piri-piri csirke salátával
Tex-mex szendvics fetás salátával
Ricottaropogós friss salátával
Csirkemájsaláta gránátalmával
Gyros-saláta
Salátamix marinált gombafalatokkal
Almás-sonkás saláta kéksajtöntettel
Zöldsaláta ecetes heringgel
Spenótos mini quiche zöldsalátával
Sütőben sült csirkecomb coleslaw salátával
Marinált narancsos zöldsaláta
Az én salátám lapcsánka harcsával és újhagymával
Az én salátám tortilla hátszínnel
Az én salátám ropogós combokkal
Madársaláta meleg fehérbabbal és póréval
Gesztenyés saláta szőlővel
Chilis tonhalas vacsorasaláta
Rucola saláta pirított polentával és csirkemellel
Körte diós sajtkrémmel töltve, madárbegy salátával
Friss saláta narancsos lencsével és aszalt szilvával
Káposztasaláta camembert sajttal, dióval és szőlővel
Burgonyasaláta friss salátával és kolbászmorzsával
Sült sütőtökös őszi saláta zsályával lilahagymával és kolozsvári szalonnával
Kuszkusz saláta
Zöld gazpacho saláta
Gyümölcsös zöldsaláta gyömbéres öntettel
Vegyes zöldsaláta diós-datolyás öntettel
Panzanella rucolával
Saláta csirkemájjal aszalt szilvás öntettel
Taco saláta
Amerikai káposztasaláta ananásszal
Családi vacsorasaláta joghurtos öntettel
Fetás tavaszi saláta fűszeres öntettel
Spanyol saláta
Gazdag Saláta Mákos Öntettel
Távol-Keleti Lazackockák Majonézes Salátával
Fehérjedús saláta
Sült céklás saláta almával és kecskesajttal
Csicseri- és zöldborsós rukkolasaláta kolbászcsipsszel
Saláta roládok olaszosan
Korianderes füstölt tofu saláta
Sült körtés madársaláta kecskesajttal és kandírozott dióval
Szendvics bundázott rákkal
Coleslaw saláta almával és dióval
Thai steaksaláta
Nyáridéző gyümölcsös Őszi mix salátakeverék feta sajttal
Répatorta
Ropogós pankóbundás Tonkatsu pirított zöldségekkel
Ropogós pankóbundás Tonkatsu pirított zöldségekkel
Selymes kurkumás karfiolkrémleves pirított tökmagolajjal
Selymes kurkumás karfiolkrémleves pirított tökmagolajjal