Répatorta
Leírás
Keresve sem találhatnánk stílszerűbb húsvéti desszertet a répatortánál, ráadásul mivel egy egyszerű kevert süteményről van szó, ezért kezdők is bátran elkészíthetik.
Összetevők
A tésztához
1 cs ( 200 g )
Eisberg sárgarépa csík
3 db
tojás
150 g
kristálycukor
120 ml
növényi olaj (napraforgó vagy repceolaj)
180 g
liszt
1 tk
sütőpor
1/2 tk
őrölt fahéj
1/4 tk
őrölt szerecsendió
1 csipet
só
A krémhez
200 g
krémsajt ( mascarpone vagy Philadelphia )
50 g
puha vaj
100 g
porcukor
1 db
vanília kivonat vagy vaníliarúd belseje
Díszítéshez ( opcionális )
ízlés szerint
Szeletelt dió vagy mandula
ízlés szerint
Eisberg sárgarépa csíkok
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (vagy 160 fokra légkeveréssel) és kivajazunk, majd kilisztezünk egy 20-22 cm átmérőjű tortaformát.
Egy nagy tálban keverjük a tojásokat és a kristálycukrot habosra.
Adjuk hozzá az olajat és keverjük ezzel is simára.
Dolgozzuk hozzá a sárgarépa csíkokat, majd szitáljuk bele a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót. Keverjük össze óvatosan, amíg egyenletes tésztát nem kapunk.
Öntsük a kész tésztát a tortaformába, és simítsuk el a tetejét egyenletesen.
Süssük a tortát előmelegített sütőben kb. 30-35 percig, vagy amíg a tészta megsül, és a torta teteje aranybarna lesz.
Amíg a torta sül, készítsük el a krémet. Egy másik tálban keverjük össze a krémsajtot, a puha vajat, a porcukrot és a vaníliát, amíg sima krémet kapunk.
Amikor a torta megsült, hagyjuk kihűlni teljesen, majd kenjük meg a krémünkkel. Díszítsük szeletelt dióval vagy mandulával, valamint friss sárgarépa csíkokkal, vagy marcipán formákkal.
Végül hűtsük le a tortát legalább egy órára a hűtőszekrényben, hogy a krém megdermedjen, és nincs más hátra, mint szeletelni és tálalni. :)
Jó étvágyat!
Other Recipes
Sült padlizsános kuszkusz saláta
Diós-Fetás zöldsaláta
Carpaccio
Epres tavaszi saláta
Saláta őszibarackkal, szárított sonkával
Diós- mézes saláta
Sült tofu, paradicsommal
Kolbászos-burgonyás saláta
Párolt harcsafilé, zöldfűszeres tormakrémmel
Egészben sült pisztráng, bazsalikomos narancsos majonézzel
Citrusos sertéskaraj forró sárgarépával és rucolával
Bélszíncsíkok osztrigaszósszal
Halloumi sajt uborkaszósszal
Roston sült libamáj, paprika paradicsom öntettel
Saláta erdei gyümölcsöntettel, kecskesajttal
Gyömbéres-mézes dresszing, párolt zellerrel
Mentás-olívabogyós öntet, párolt-sült édesköménnyel
Szalonnás saláta, fokhagymás öntettel
Vajban párolt zöldspárga, pezsgős öntettel
Citrusos dresszing sárgadinnyével
Kapribogyós dresszing, pirított baguettel
Majorannás pirított gombasaláta, kukoricaolajjal
Mustáros kusz-kusz saláta
Sült citromos öntet chilis garnélával
Narancsos-lilahagymás saláta
Szezámmagos szójás saláta friss körtével
Forró szőlőragu tökmagolajos, fehérboros dresszinggel
Sárgarépás falafelgolyók pitában
Fügés-libamájas bagel
Wellington sertésszűz
Sütőtökös quinoa saláta fűszeres tökmaggal
Sült paradicsomsaláta oregánós kecskesajtgolyókkal
Ricottával töltött szilva
Kapros füstölt lazac kapribogyóval
Birsalmás garnélanyársak
Húsvéti saláta
Pomelosaláta csirkenyárssal
Nyári tekercsek hátszínnel
Medvesaláta
Piri-piri csirke salátával
Tex-mex szendvics fetás salátával
Ricottaropogós friss salátával
Csirkemájsaláta gránátalmával
Gyros-saláta
Salátamix marinált gombafalatokkal
Almás-sonkás saláta kéksajtöntettel
Zöldsaláta ecetes heringgel
Spenótos mini quiche zöldsalátával
Sütőben sült csirkecomb coleslaw salátával
Marinált narancsos zöldsaláta
Az én salátám lapcsánka harcsával és újhagymával
Az én salátám tortilla hátszínnel
Az én salátám ropogós combokkal
Madársaláta meleg fehérbabbal és póréval
Gesztenyés saláta szőlővel
Chilis tonhalas vacsorasaláta
Rucola saláta pirított polentával és csirkemellel
Körte diós sajtkrémmel töltve, madárbegy salátával
Friss saláta narancsos lencsével és aszalt szilvával
Káposztasaláta camembert sajttal, dióval és szőlővel
Burgonyasaláta friss salátával és kolbászmorzsával
Sült sütőtökös őszi saláta zsályával lilahagymával és kolozsvári szalonnával
Kuszkusz saláta
Zöld gazpacho saláta
Gyümölcsös zöldsaláta gyömbéres öntettel
Vegyes zöldsaláta diós-datolyás öntettel
Panzanella rucolával
Saláta csirkemájjal aszalt szilvás öntettel
Taco saláta
Amerikai káposztasaláta ananásszal
Családi vacsorasaláta joghurtos öntettel
Fetás tavaszi saláta fűszeres öntettel
Spanyol saláta
Gazdag Saláta Mákos Öntettel
Távol-Keleti Lazackockák Majonézes Salátával
Fehérjedús saláta
Sült céklás saláta almával és kecskesajttal
Csicseri- és zöldborsós rukkolasaláta kolbászcsipsszel
Saláta roládok olaszosan
Korianderes füstölt tofu saláta
Sült körtés madársaláta kecskesajttal és kandírozott dióval
Szendvics bundázott rákkal
Coleslaw saláta almával és dióval
Thai steaksaláta
Nyáridéző gyümölcsös Őszi mix salátakeverék feta sajttal
Friss zöldséges Pad Thai garnélával és lime-mal
Friss zöldséges Pad Thai garnélával és lime-mal
Ropogós pankóbundás Tonkatsu pirított zöldségekkel
Ropogós pankóbundás Tonkatsu pirított zöldségekkel
Selymes kurkumás karfiolkrémleves pirított tökmagolajjal
Selymes kurkumás karfiolkrémleves pirított tökmagolajjal