Saláta csirkemájjal aszalt szilvás öntettel
Összetevők
1 cs Eisberg Dolce Vita Mix
30 dkg csirkemáj
12 szem aszalt szilva
½ nagy vöröshagyma
vörösbor az aszalt szilva áztatásához
só, bors
6 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vörös borecet
1 kiskanál méz
4-6 evőkanál langyos víz
só, bors
Elkészítés
Vágjuk negyedekre az aszalt szilvákat. A szilva felét áztassuk annyi borba, amennyi ellepi, majd mikrohullámú sütőben melegítsük, amíg fel nem szívja a bort. A többit tegyük félre. A májat vágjuk 2 centis darabokra, papírtörlőn itassuk szárazra. Melegítsünk 3 evőkanálnyi olívaolajat, majd süssük meg. Ha készen van, sózzuk, borsozzuk. A hagymát karikázzuk fel, majd szedjük gyűrűkre. A maradék olajhoz adjunk még egy kanálnyit és süssünk ropogósra a hagymagyűrűket, majd szedjük ki papírtörlőre. A serpenyőt vegyük le a tűzről, öntsük bele a maradék 2 evőkanál olajat és borecetet, és keverjük el. Tegyük aprítókéses vagy botmixer keverőtáljába a beáztatott aszalt szilvát, öntsük hozzá a májhoz és a hagymához használt borecetes olajat és a vizet. Pürésítsük, majd adjuk hozzá a mézet és pürésítsük tovább. Ha sűrű, akkor adjunk hozzá kávéskanalanként vizet. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük. Ha nem elég édes, kevés mézzel gazdagíthatjuk.Rendezzük el a salátaleveleket egy tálon, szedjük rá a májat és a hagymakarikákat, az aszalt szilvát. majd öntsük rá az öntetet. Azonnal tálaljuk.
Eisberg tipp: Akik nem bírják a hagymát, süthetnek alma vagy körteszeleteket is. Ekkor viszont érdemes egy szelet bacont is megsütni, rámorzsolni a salátára, hogy a sós-édes egyensúly megmaradjon.
Other Recipes
Sült padlizsános kuszkusz saláta
Diós-Fetás zöldsaláta
Carpaccio
Epres tavaszi saláta
Saláta őszibarackkal, szárított sonkával
Diós- mézes saláta
Sült tofu, paradicsommal
Kolbászos-burgonyás saláta
Párolt harcsafilé, zöldfűszeres tormakrémmel
Egészben sült pisztráng, bazsalikomos narancsos majonézzel
Citrusos sertéskaraj forró sárgarépával és rucolával
Bélszíncsíkok osztrigaszósszal
Halloumi sajt uborkaszósszal
Roston sült libamáj, paprika paradicsom öntettel
Saláta erdei gyümölcsöntettel, kecskesajttal
Gyömbéres-mézes dresszing, párolt zellerrel
Mentás-olívabogyós öntet, párolt-sült édesköménnyel
Szalonnás saláta, fokhagymás öntettel
Vajban párolt zöldspárga, pezsgős öntettel
Citrusos dresszing sárgadinnyével
Kapribogyós dresszing, pirított baguettel
Majorannás pirított gombasaláta, kukoricaolajjal
Mustáros kusz-kusz saláta
Sült citromos öntet chilis garnélával
Narancsos-lilahagymás saláta
Szezámmagos szójás saláta friss körtével
Forró szőlőragu tökmagolajos, fehérboros dresszinggel
Sárgarépás falafelgolyók pitában
Fügés-libamájas bagel
Wellington sertésszűz
Sütőtökös quinoa saláta fűszeres tökmaggal
Sült paradicsomsaláta oregánós kecskesajtgolyókkal
Ricottával töltött szilva
Kapros füstölt lazac kapribogyóval
Birsalmás garnélanyársak
Húsvéti saláta
Pomelosaláta csirkenyárssal
Nyári tekercsek hátszínnel
Medvesaláta
Piri-piri csirke salátával
Tex-mex szendvics fetás salátával
Ricottaropogós friss salátával
Csirkemájsaláta gránátalmával
Gyros-saláta
Salátamix marinált gombafalatokkal
Almás-sonkás saláta kéksajtöntettel
Zöldsaláta ecetes heringgel
Spenótos mini quiche zöldsalátával
Sütőben sült csirkecomb coleslaw salátával
Marinált narancsos zöldsaláta
Az én salátám lapcsánka harcsával és újhagymával
Az én salátám tortilla hátszínnel
Az én salátám ropogós combokkal
Madársaláta meleg fehérbabbal és póréval
Gesztenyés saláta szőlővel
Chilis tonhalas vacsorasaláta
Rucola saláta pirított polentával és csirkemellel
Körte diós sajtkrémmel töltve, madárbegy salátával
Friss saláta narancsos lencsével és aszalt szilvával
Káposztasaláta camembert sajttal, dióval és szőlővel
Burgonyasaláta friss salátával és kolbászmorzsával
Sült sütőtökös őszi saláta zsályával lilahagymával és kolozsvári szalonnával
Kuszkusz saláta
Zöld gazpacho saláta
Gyümölcsös zöldsaláta gyömbéres öntettel
Vegyes zöldsaláta diós-datolyás öntettel
Panzanella rucolával
Taco saláta
Amerikai káposztasaláta ananásszal
Családi vacsorasaláta joghurtos öntettel
Fetás tavaszi saláta fűszeres öntettel
Spanyol saláta
Gazdag Saláta Mákos Öntettel
Távol-Keleti Lazackockák Majonézes Salátával
Fehérjedús saláta
Sült céklás saláta almával és kecskesajttal
Csicseri- és zöldborsós rukkolasaláta kolbászcsipsszel
Saláta roládok olaszosan
Korianderes füstölt tofu saláta
Sült körtés madársaláta kecskesajttal és kandírozott dióval
Szendvics bundázott rákkal
Coleslaw saláta almával és dióval
Thai steaksaláta
Nyáridéző gyümölcsös Őszi mix salátakeverék feta sajttal
Répatorta
Friss zöldséges Pad Thai garnélával és lime-mal
Friss zöldséges Pad Thai garnélával és lime-mal
Ropogós pankóbundás Tonkatsu pirított zöldségekkel
Ropogós pankóbundás Tonkatsu pirított zöldségekkel
Selymes kurkumás karfiolkrémleves pirított tökmagolajjal
Selymes kurkumás karfiolkrémleves pirított tökmagolajjal