Saláta roládok olaszosan
Leírás
Összetevők
1 cs Eisberg Verona vagy Bolero mix
1 Eisberg Oriental öntet
8 db rizspapír
8 db napon aszalt, olajban eltett paradicsom
4 szelet Abraham prosciutto crudo
16 db bazsalikomlevél
Elkészítés
Készítsük elő a rizspapírokat. Vegyünk egy akkora tálat, amelyben elférnek a rizspapírok, és töltsük meg hideg vízzel. Készítsünk magunk elé egy konyharuhát négyrét hajtva. Helyezzünk egy rizslapot a vízbe kb. fél percre, amíg megpuhul. Ha túl sokáig ázik, könnyen elszakad, elveszíti a rugalmasságát. Amíg ázik a rizslap, szeleteljük fel vékonyan az aszalt paradicsomokat.Vegyük ki a rizslapot a konyharuhára, pihentessük egy rövid ideig.Tegyünk a közepére két bazsalikomlevelet, szórjuk rá a salátát, az aprított paradicsomot, majd borítsuk be a halmot egy fél szelet sonkával. A tölteléket kicsit összenyomva csavarjuk fel a rizslapot. Oriental öntetet tálaljunk mellé, amibe mártogathatjuk a roládokat.
Dietetikusunk tanácsai
A napon aszalt paradicsom a nyár koncentrált íze, különleges zamatot nyerünk vele az őszi, téli és a jövő tavaszi hónapokban is. Igen intenzív paradicsomíze van, apró darabokra vágva igazi ínyenc csemege. Számtalan módon felhasználható, fogyaszthatjuk magában, készül belőle piros pesto, tökéletes péksüteményekkel, tésztákkal, sajtokkal, húsokkal, de gazdagíthatunk vele salátákat is, mint ebben a finom fogásban. Sok helyen kapható aszalt paradicsom olajban eltett formában, de mi magunk is elkészíthetjük sütőben vagy akár aszalógéppel is. A rizslap egy távol-keleti alapanyag, összetételét tekintve rizslisztet, tápiókakeményítőt, sót és vizet tartalmaz. A lapok vékonyak és törékenyek, azonban ha rövid ideig egy tál hideg vízben áztatjuk – mindig csak egy darabot –, akkor megpuhulnak és jól formálhatóvá válnak. Áztatást követően pihentessük kb. egy percig a rizslapokat, így nem fognak annyira ragadni, könnyebben tudjuk feltekerni. Ezeket az óvintézkedéseket betartva könnyű a rizslapokkal dolgozni, érdemes kipróbálni! Készíthetünk velük autentikus ázsiai ételeket, például tavaszi tekercset vagy sushit, de megtölthetjük különféle ragukkal, zöldségekkel, salátákkal is. Használhatjuk nyersen, de a megtöltött rizslapokat meg is süthetjük. Kínai, valamint különleges élelmiszereket árusító boltokban sokféle méretű, formájú és mintázatú rizslap kapható. Várandósság: A várandós anyák táplálkozásában a húsféléknek fontos szerepük van értékes fehérje-, egyes vitamin- és ásványi anyag tartalmuk miatt. Kismamák napi 1-2 alkalommal fogyasszanak alacsonyabb zsírtartalmú húsokat, például csirkét, pulykát, marhahátszínt, sertéscombot, illetve sovány húskészítményeket, melyek közé tartozik például a csirke- és pulykamellsonka, a pulykajava, a gépsonka, a selyemsonka. A receptben szereplő prosciutto crudo egy nyers érlelt sonka, mely kerülendő kismamáknak, ezért helyette válasszák az előzőekben felsorolt sonkaféléket vagy sült sonkával is elkészíthetik a saláta roládokat.Gluténérzékenység: Változtatás nélkül elkészíthető a recept, gluténmentesek az összetevők.
Laktózintolerancia
Laktózmentesek a recept hozzávalói, változtatás nélkül elkészíthetőek a saláta roládok.Jó étvágyat, salátázzunk mindennap!
Shenker-Horváth Kinga
Other Recipes
Sült padlizsános kuszkusz saláta
Diós-Fetás zöldsaláta
Carpaccio
Epres tavaszi saláta
Saláta őszibarackkal, szárított sonkával
Diós- mézes saláta
Sült tofu, paradicsommal
Kolbászos-burgonyás saláta
Párolt harcsafilé, zöldfűszeres tormakrémmel
Egészben sült pisztráng, bazsalikomos narancsos majonézzel
Citrusos sertéskaraj forró sárgarépával és rucolával
Bélszíncsíkok osztrigaszósszal
Halloumi sajt uborkaszósszal
Roston sült libamáj, paprika paradicsom öntettel
Saláta erdei gyümölcsöntettel, kecskesajttal
Gyömbéres-mézes dresszing, párolt zellerrel
Mentás-olívabogyós öntet, párolt-sült édesköménnyel
Szalonnás saláta, fokhagymás öntettel
Vajban párolt zöldspárga, pezsgős öntettel
Citrusos dresszing sárgadinnyével
Kapribogyós dresszing, pirított baguettel
Majorannás pirított gombasaláta, kukoricaolajjal
Mustáros kusz-kusz saláta
Sült citromos öntet chilis garnélával
Narancsos-lilahagymás saláta
Szezámmagos szójás saláta friss körtével
Forró szőlőragu tökmagolajos, fehérboros dresszinggel
Sárgarépás falafelgolyók pitában
Fügés-libamájas bagel
Wellington sertésszűz
Sütőtökös quinoa saláta fűszeres tökmaggal
Sült paradicsomsaláta oregánós kecskesajtgolyókkal
Ricottával töltött szilva
Kapros füstölt lazac kapribogyóval
Birsalmás garnélanyársak
Húsvéti saláta
Pomelosaláta csirkenyárssal
Nyári tekercsek hátszínnel
Medvesaláta
Piri-piri csirke salátával
Tex-mex szendvics fetás salátával
Ricottaropogós friss salátával
Csirkemájsaláta gránátalmával
Gyros-saláta
Salátamix marinált gombafalatokkal
Almás-sonkás saláta kéksajtöntettel
Zöldsaláta ecetes heringgel
Spenótos mini quiche zöldsalátával
Sütőben sült csirkecomb coleslaw salátával
Marinált narancsos zöldsaláta
Az én salátám lapcsánka harcsával és újhagymával
Az én salátám tortilla hátszínnel
Az én salátám ropogós combokkal
Madársaláta meleg fehérbabbal és póréval
Gesztenyés saláta szőlővel
Chilis tonhalas vacsorasaláta
Rucola saláta pirított polentával és csirkemellel
Körte diós sajtkrémmel töltve, madárbegy salátával
Friss saláta narancsos lencsével és aszalt szilvával
Káposztasaláta camembert sajttal, dióval és szőlővel
Burgonyasaláta friss salátával és kolbászmorzsával
Sült sütőtökös őszi saláta zsályával lilahagymával és kolozsvári szalonnával
Kuszkusz saláta
Zöld gazpacho saláta
Gyümölcsös zöldsaláta gyömbéres öntettel
Vegyes zöldsaláta diós-datolyás öntettel
Panzanella rucolával
Saláta csirkemájjal aszalt szilvás öntettel
Taco saláta
Amerikai káposztasaláta ananásszal
Családi vacsorasaláta joghurtos öntettel
Fetás tavaszi saláta fűszeres öntettel
Spanyol saláta
Gazdag Saláta Mákos Öntettel
Távol-Keleti Lazackockák Majonézes Salátával
Fehérjedús saláta
Sült céklás saláta almával és kecskesajttal
Csicseri- és zöldborsós rukkolasaláta kolbászcsipsszel
Korianderes füstölt tofu saláta
Sült körtés madársaláta kecskesajttal és kandírozott dióval
Szendvics bundázott rákkal
Coleslaw saláta almával és dióval
Thai steaksaláta
Nyáridéző gyümölcsös Őszi mix salátakeverék feta sajttal
Répatorta
Friss zöldséges Pad Thai garnélával és lime-mal
Friss zöldséges Pad Thai garnélával és lime-mal
Ropogós pankóbundás Tonkatsu pirított zöldségekkel
Ropogós pankóbundás Tonkatsu pirított zöldségekkel
Selymes kurkumás karfiolkrémleves pirított tökmagolajjal
Selymes kurkumás karfiolkrémleves pirított tökmagolajjal