Saláta roládok olaszosan

Köszönjük értékelését!

Ön már elküldte értékelését!

Leírás


Összetevők

1 cs Eisberg Verona vagy Bolero mix

1 Eisberg Oriental öntet

8 db rizspapír

8 db napon aszalt, olajban eltett paradicsom

4 szelet Abraham prosciutto crudo

16 db bazsalikomlevél

Elkészítés

Készítsük elő a rizspapírokat. Vegyünk egy akkora tálat, amelyben elférnek a rizspapírok, és töltsük meg hideg vízzel. Készítsünk magunk elé egy konyharuhát négyrét hajtva. Helyezzünk egy rizslapot a vízbe kb. fél percre, amíg megpuhul. Ha túl sokáig ázik, könnyen elszakad, elveszíti a rugalmasságát. Amíg ázik a rizslap, szeleteljük fel vékonyan az aszalt paradicsomokat.Vegyük ki a rizslapot a konyharuhára, pihentessük egy rövid ideig.Tegyünk a közepére két bazsalikomlevelet, szórjuk rá a salátát, az aprított paradicsomot, majd borítsuk be a halmot egy fél szelet sonkával. A tölteléket kicsit összenyomva csavarjuk fel a rizslapot. Oriental öntetet tálaljunk mellé, amibe mártogathatjuk a roládokat.

Dietetikusunk tanácsai

A napon aszalt paradicsom a nyár koncentrált íze, különleges zamatot nyerünk vele az őszi, téli és a jövő tavaszi hónapokban is. Igen intenzív paradicsomíze van, apró darabokra vágva igazi ínyenc csemege. Számtalan módon felhasználható, fogyaszthatjuk magában, készül belőle piros pesto, tökéletes péksüteményekkel, tésztákkal, sajtokkal, húsokkal, de gazdagíthatunk vele salátákat is, mint ebben a finom fogásban. Sok helyen kapható aszalt paradicsom olajban eltett formában, de mi magunk is elkészíthetjük sütőben vagy akár aszalógéppel is. A rizslap egy távol-keleti alapanyag, összetételét tekintve rizslisztet, tápiókakeményítőt, sót és vizet tartalmaz. A lapok vékonyak és törékenyek, azonban ha rövid ideig egy tál hideg vízben áztatjuk – mindig csak egy darabot –, akkor megpuhulnak és jól formálhatóvá válnak. Áztatást követően pihentessük kb. egy percig a rizslapokat, így nem fognak annyira ragadni, könnyebben tudjuk feltekerni. Ezeket az óvintézkedéseket betartva könnyű a rizslapokkal dolgozni, érdemes kipróbálni! Készíthetünk velük autentikus ázsiai ételeket, például tavaszi tekercset vagy sushit, de megtölthetjük különféle ragukkal, zöldségekkel, salátákkal is. Használhatjuk nyersen, de a megtöltött rizslapokat meg is süthetjük. Kínai, valamint különleges élelmiszereket árusító boltokban sokféle méretű, formájú és mintázatú rizslap kapható. Várandósság: A várandós anyák táplálkozásában a húsféléknek fontos szerepük van értékes fehérje-, egyes vitamin- és ásványi anyag tartalmuk miatt. Kismamák napi 1-2 alkalommal fogyasszanak alacsonyabb zsírtartalmú húsokat, például csirkét, pulykát, marhahátszínt, sertéscombot, illetve sovány húskészítményeket, melyek közé tartozik például a csirke- és pulykamellsonka, a pulykajava, a gépsonka, a selyemsonka. A receptben szereplő prosciutto crudo egy nyers érlelt sonka, mely kerülendő kismamáknak, ezért helyette válasszák az előzőekben felsorolt sonkaféléket vagy sült sonkával is elkészíthetik a saláta roládokat.Gluténérzékenység: Változtatás nélkül elkészíthető a recept, gluténmentesek az összetevők.
 
Laktózintolerancia

Laktózmentesek a recept hozzávalói, változtatás nélkül elkészíthetőek a saláta roládok.Jó étvágyat, salátázzunk mindennap!    
Shenker-Horváth Kinga

Other Recipes

Sült padlizsános kuszkusz saláta

Diós-Fetás zöldsaláta

Carpaccio

Epres tavaszi saláta

Saláta őszibarackkal, szárított sonkával

Diós- mézes saláta

Sült tofu, paradicsommal

Kolbászos-burgonyás saláta

Párolt harcsafilé, zöldfűszeres tormakrémmel

Egészben sült pisztráng, bazsalikomos narancsos majonézzel

Citrusos sertéskaraj forró sárgarépával és rucolával

Bélszíncsíkok osztrigaszósszal

Halloumi sajt uborkaszósszal

Roston sült libamáj, paprika paradicsom öntettel

Saláta erdei gyümölcsöntettel, kecskesajttal

Gyömbéres-mézes dresszing, párolt zellerrel

Mentás-olívabogyós öntet, párolt-sült édesköménnyel

Szalonnás saláta, fokhagymás öntettel

Vajban párolt zöldspárga, pezsgős öntettel

Citrusos dresszing sárgadinnyével

Kapribogyós dresszing, pirított baguettel

Majorannás pirított gombasaláta, kukoricaolajjal

Mustáros kusz-kusz saláta

Sült citromos öntet chilis garnélával

Narancsos-lilahagymás saláta

Szezámmagos szójás saláta friss körtével

Forró szőlőragu tökmagolajos, fehérboros dresszinggel

Sárgarépás falafelgolyók pitában

Fügés-libamájas bagel

Wellington sertésszűz

Sütőtökös quinoa saláta fűszeres tökmaggal

Sült paradicsomsaláta oregánós kecskesajtgolyókkal

Ricottával töltött szilva

Kapros füstölt lazac kapribogyóval

Birsalmás garnélanyársak

Húsvéti saláta

Pomelosaláta csirkenyárssal

Nyári tekercsek hátszínnel

Medvesaláta

Piri-piri csirke salátával

Tex-mex szendvics fetás salátával

Ricottaropogós friss salátával

Csirkemájsaláta gránátalmával

Gyros-saláta

Salátamix marinált gombafalatokkal

Almás-sonkás saláta kéksajtöntettel

Zöldsaláta ecetes heringgel

Spenótos mini quiche zöldsalátával

Sütőben sült csirkecomb coleslaw salátával

Marinált narancsos zöldsaláta

Az én salátám lapcsánka harcsával és újhagymával

Az én salátám tortilla hátszínnel

Az én salátám ropogós combokkal

Madársaláta meleg fehérbabbal és póréval

Gesztenyés saláta szőlővel

Chilis tonhalas vacsorasaláta

Rucola saláta pirított polentával és csirkemellel

Körte diós sajtkrémmel töltve, madárbegy salátával

Friss saláta narancsos lencsével és aszalt szilvával

Káposztasaláta camembert sajttal, dióval és szőlővel

Burgonyasaláta friss salátával és kolbászmorzsával

Sült sütőtökös őszi saláta zsályával lilahagymával és kolozsvári szalonnával

Kuszkusz saláta

Zöld gazpacho saláta

Gyümölcsös zöldsaláta gyömbéres öntettel

Vegyes zöldsaláta diós-datolyás öntettel

Panzanella rucolával

Saláta csirkemájjal aszalt szilvás öntettel

Taco saláta

Amerikai káposztasaláta ananásszal

Családi vacsorasaláta joghurtos öntettel

Fetás tavaszi saláta fűszeres öntettel

Spanyol saláta

Gazdag Saláta Mákos Öntettel

Távol-Keleti Lazackockák Majonézes Salátával

Fehérjedús saláta

Sült céklás saláta almával és kecskesajttal

Csicseri- és zöldborsós rukkolasaláta kolbászcsipsszel

Korianderes füstölt tofu saláta

Sült körtés madársaláta kecskesajttal és kandírozott dióval

Szendvics bundázott rákkal

Coleslaw saláta almával és dióval

Thai steaksaláta

Nyáridéző gyümölcsös Őszi mix salátakeverék feta sajttal

Répatorta

Friss zöldséges Pad Thai garnélával és lime-mal

Friss zöldséges Pad Thai garnélával és lime-mal

Ropogós pankóbundás Tonkatsu pirított zöldségekkel

Ropogós pankóbundás Tonkatsu pirított zöldségekkel

Selymes kurkumás karfiolkrémleves pirított tökmagolajjal

Selymes kurkumás karfiolkrémleves pirított tökmagolajjal

Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest