Selymes kurkumás karfiolkrémleves pirított tökmagolajjal

Köszönjük értékelését!

Ön már elküldte értékelését!

Leírás


Összetevők

1 csomag Eisberg Leves mix

1 tasak Eisberg hidegen sajtolt tökmagolaj és pörkölt tökmagolaj keverék

1000 g friss karfiol

1 dl tejszín

40 g vaj

40 g pirított, tört pisztácia

0,2 g kurkuma

só ízlés szerint

1 db lime

Elkészítés:  

Egy fazékban olvasszuk meg a vajat, majd kezdjük el rajta párolni az Eisberg Leves mixet. Amint a zöldségek pirulni kezdenek, adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy párolódjanak. 

Közben a karfiol rózsáit vágjuk le a szárról, kb. 1-2 cm-es darabokra. A szárát szeljük vékony szeletekre. A karfiolrózsák felét főzzük enyhén sós, forrásban lévő vízben 40 másodpercig, majd szűrjük le, és hűtsük le hideg vízben. Végül ismét szűrjük le.

A nyers karfioldarabokat adjuk a levesalaphoz, és annyi vízzel öntsük fel, hogy éppen ellepje. Főzzük puhára, közben ízesítsük kurkumával és sóval.

Amikor a zöldségek megpuhultak, alaposan turmixoljuk simára. Az így kapott krémes alapot öntsük vissza a fazékba, adjunk hozzá néhány deci vizet és tejszínt, hogy a leves állaga tökéletes legyen. Melegítsük össze, majd kóstoljuk meg, és ízesítsük még szükség szerint.

Tálaláskor a forrázott karfiolrózsákat szórjuk a levesbe, szórjuk meg pirított pisztáciával, és locsoljuk meg az Eisberg hidegen sajtolt tökmagolaj és pörkölt tökmagolaj keverékével.

Tálaljuk lime-gerezdekkel, hogy mindenki kedve szerint frissíthesse a levest egy kevés lime-lével.

Eisberg tipp: Mindig jó választás ez a selymesen krémes, kurkumás karfiolkrémleves! Akár forrón tálalod, akár hidegen kínálod, garantáltan ízletes és mindig tele van egészséggel! Tápláló leves akár 20 perc alatt!


Other Recipes

Sült padlizsános kuszkusz saláta

Diós-Fetás zöldsaláta

Carpaccio

Epres tavaszi saláta

Saláta őszibarackkal, szárított sonkával

Diós- mézes saláta

Sült tofu, paradicsommal

Kolbászos-burgonyás saláta

Párolt harcsafilé, zöldfűszeres tormakrémmel

Egészben sült pisztráng, bazsalikomos narancsos majonézzel

Citrusos sertéskaraj forró sárgarépával és rucolával

Bélszíncsíkok osztrigaszósszal

Halloumi sajt uborkaszósszal

Roston sült libamáj, paprika paradicsom öntettel

Saláta erdei gyümölcsöntettel, kecskesajttal

Gyömbéres-mézes dresszing, párolt zellerrel

Mentás-olívabogyós öntet, párolt-sült édesköménnyel

Szalonnás saláta, fokhagymás öntettel

Vajban párolt zöldspárga, pezsgős öntettel

Citrusos dresszing sárgadinnyével

Kapribogyós dresszing, pirított baguettel

Majorannás pirított gombasaláta, kukoricaolajjal

Mustáros kusz-kusz saláta

Sült citromos öntet chilis garnélával

Narancsos-lilahagymás saláta

Szezámmagos szójás saláta friss körtével

Forró szőlőragu tökmagolajos, fehérboros dresszinggel

Sárgarépás falafelgolyók pitában

Fügés-libamájas bagel

Wellington sertésszűz

Sütőtökös quinoa saláta fűszeres tökmaggal

Sült paradicsomsaláta oregánós kecskesajtgolyókkal

Ricottával töltött szilva

Kapros füstölt lazac kapribogyóval

Birsalmás garnélanyársak

Húsvéti saláta

Pomelosaláta csirkenyárssal

Nyári tekercsek hátszínnel

Medvesaláta

Piri-piri csirke salátával

Tex-mex szendvics fetás salátával

Ricottaropogós friss salátával

Csirkemájsaláta gránátalmával

Gyros-saláta

Salátamix marinált gombafalatokkal

Almás-sonkás saláta kéksajtöntettel

Zöldsaláta ecetes heringgel

Spenótos mini quiche zöldsalátával

Sütőben sült csirkecomb coleslaw salátával

Marinált narancsos zöldsaláta

Az én salátám lapcsánka harcsával és újhagymával

Az én salátám tortilla hátszínnel

Az én salátám ropogós combokkal

Madársaláta meleg fehérbabbal és póréval

Gesztenyés saláta szőlővel

Chilis tonhalas vacsorasaláta

Rucola saláta pirított polentával és csirkemellel

Körte diós sajtkrémmel töltve, madárbegy salátával

Friss saláta narancsos lencsével és aszalt szilvával

Káposztasaláta camembert sajttal, dióval és szőlővel

Burgonyasaláta friss salátával és kolbászmorzsával

Sült sütőtökös őszi saláta zsályával lilahagymával és kolozsvári szalonnával

Kuszkusz saláta

Zöld gazpacho saláta

Gyümölcsös zöldsaláta gyömbéres öntettel

Vegyes zöldsaláta diós-datolyás öntettel

Panzanella rucolával

Saláta csirkemájjal aszalt szilvás öntettel

Taco saláta

Amerikai káposztasaláta ananásszal

Családi vacsorasaláta joghurtos öntettel

Fetás tavaszi saláta fűszeres öntettel

Spanyol saláta

Gazdag Saláta Mákos Öntettel

Távol-Keleti Lazackockák Majonézes Salátával

Fehérjedús saláta

Sült céklás saláta almával és kecskesajttal

Csicseri- és zöldborsós rukkolasaláta kolbászcsipsszel

Saláta roládok olaszosan

Korianderes füstölt tofu saláta

Sült körtés madársaláta kecskesajttal és kandírozott dióval

Szendvics bundázott rákkal

Coleslaw saláta almával és dióval

Thai steaksaláta

Nyáridéző gyümölcsös Őszi mix salátakeverék feta sajttal

Répatorta

Friss zöldséges Pad Thai garnélával és lime-mal

Friss zöldséges Pad Thai garnélával és lime-mal

Ropogós pankóbundás Tonkatsu pirított zöldségekkel

Ropogós pankóbundás Tonkatsu pirított zöldségekkel

Logo Facebook Logo Instagram Logo Youtube Logo Pinterest