Selymes kurkumás karfiolkrémleves pirított tökmagolajjal
Leírás
Összetevők
1 csomag Eisberg Leves mix
1 tasak Eisberg hidegen sajtolt tökmagolaj és pörkölt tökmagolaj keverék
1000 g friss karfiol
1 dl tejszín
40 g vaj
40 g pirított, tört pisztácia
0,2 g kurkuma
só ízlés szerint
1 db lime
Elkészítés:
Egy fazékban olvasszuk meg a vajat, majd kezdjük el rajta párolni az Eisberg Leves mixet. Amint a zöldségek pirulni kezdenek, adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy párolódjanak.
Közben a karfiol rózsáit vágjuk le a szárról, kb. 1-2 cm-es darabokra. A szárát szeljük vékony szeletekre. A karfiolrózsák felét főzzük enyhén sós, forrásban lévő vízben 40 másodpercig, majd szűrjük le, és hűtsük le hideg vízben. Végül ismét szűrjük le.
A nyers karfioldarabokat adjuk a levesalaphoz, és annyi vízzel öntsük fel, hogy éppen ellepje. Főzzük puhára, közben ízesítsük kurkumával és sóval.
Amikor a zöldségek megpuhultak, alaposan turmixoljuk simára. Az így kapott krémes alapot öntsük vissza a fazékba, adjunk hozzá néhány deci vizet és tejszínt, hogy a leves állaga tökéletes legyen. Melegítsük össze, majd kóstoljuk meg, és ízesítsük még szükség szerint.
Tálaláskor a forrázott karfiolrózsákat szórjuk a levesbe, szórjuk meg pirított pisztáciával, és locsoljuk meg az Eisberg hidegen sajtolt tökmagolaj és pörkölt tökmagolaj keverékével.
Tálaljuk lime-gerezdekkel, hogy mindenki kedve szerint frissíthesse a levest egy kevés lime-lével.
Eisberg tipp: Mindig jó választás ez a selymesen krémes, kurkumás karfiolkrémleves! Akár forrón tálalod, akár hidegen kínálod, garantáltan ízletes és mindig tele van egészséggel! Tápláló leves akár 20 perc alatt!
Other Recipes
Sült padlizsános kuszkusz saláta
Diós-Fetás zöldsaláta
Carpaccio
Epres tavaszi saláta
Saláta őszibarackkal, szárított sonkával
Diós- mézes saláta
Sült tofu, paradicsommal
Kolbászos-burgonyás saláta
Párolt harcsafilé, zöldfűszeres tormakrémmel
Egészben sült pisztráng, bazsalikomos narancsos majonézzel
Citrusos sertéskaraj forró sárgarépával és rucolával
Bélszíncsíkok osztrigaszósszal
Halloumi sajt uborkaszósszal
Roston sült libamáj, paprika paradicsom öntettel
Saláta erdei gyümölcsöntettel, kecskesajttal
Gyömbéres-mézes dresszing, párolt zellerrel
Mentás-olívabogyós öntet, párolt-sült édesköménnyel
Szalonnás saláta, fokhagymás öntettel
Vajban párolt zöldspárga, pezsgős öntettel
Citrusos dresszing sárgadinnyével
Kapribogyós dresszing, pirított baguettel
Majorannás pirított gombasaláta, kukoricaolajjal
Mustáros kusz-kusz saláta
Sült citromos öntet chilis garnélával
Narancsos-lilahagymás saláta
Szezámmagos szójás saláta friss körtével
Forró szőlőragu tökmagolajos, fehérboros dresszinggel
Sárgarépás falafelgolyók pitában
Fügés-libamájas bagel
Wellington sertésszűz
Sütőtökös quinoa saláta fűszeres tökmaggal
Sült paradicsomsaláta oregánós kecskesajtgolyókkal
Ricottával töltött szilva
Kapros füstölt lazac kapribogyóval
Birsalmás garnélanyársak
Húsvéti saláta
Pomelosaláta csirkenyárssal
Nyári tekercsek hátszínnel
Medvesaláta
Piri-piri csirke salátával
Tex-mex szendvics fetás salátával
Ricottaropogós friss salátával
Csirkemájsaláta gránátalmával
Gyros-saláta
Salátamix marinált gombafalatokkal
Almás-sonkás saláta kéksajtöntettel
Zöldsaláta ecetes heringgel
Spenótos mini quiche zöldsalátával
Sütőben sült csirkecomb coleslaw salátával
Marinált narancsos zöldsaláta
Az én salátám lapcsánka harcsával és újhagymával
Az én salátám tortilla hátszínnel
Az én salátám ropogós combokkal
Madársaláta meleg fehérbabbal és póréval
Gesztenyés saláta szőlővel
Chilis tonhalas vacsorasaláta
Rucola saláta pirított polentával és csirkemellel
Körte diós sajtkrémmel töltve, madárbegy salátával
Friss saláta narancsos lencsével és aszalt szilvával
Káposztasaláta camembert sajttal, dióval és szőlővel
Burgonyasaláta friss salátával és kolbászmorzsával
Sült sütőtökös őszi saláta zsályával lilahagymával és kolozsvári szalonnával
Kuszkusz saláta
Zöld gazpacho saláta
Gyümölcsös zöldsaláta gyömbéres öntettel
Vegyes zöldsaláta diós-datolyás öntettel
Panzanella rucolával
Saláta csirkemájjal aszalt szilvás öntettel
Taco saláta
Amerikai káposztasaláta ananásszal
Családi vacsorasaláta joghurtos öntettel
Fetás tavaszi saláta fűszeres öntettel
Spanyol saláta
Gazdag Saláta Mákos Öntettel
Távol-Keleti Lazackockák Majonézes Salátával
Fehérjedús saláta
Sült céklás saláta almával és kecskesajttal
Csicseri- és zöldborsós rukkolasaláta kolbászcsipsszel
Saláta roládok olaszosan
Korianderes füstölt tofu saláta
Sült körtés madársaláta kecskesajttal és kandírozott dióval
Szendvics bundázott rákkal
Coleslaw saláta almával és dióval
Thai steaksaláta
Nyáridéző gyümölcsös Őszi mix salátakeverék feta sajttal
Répatorta
Friss zöldséges Pad Thai garnélával és lime-mal
Friss zöldséges Pad Thai garnélával és lime-mal
Ropogós pankóbundás Tonkatsu pirított zöldségekkel
Ropogós pankóbundás Tonkatsu pirított zöldségekkel