Taco saláta
Összetevők
1 cs Fitness Mix
1 cső kukorica vagy 3/4 bögrényi fagyasztott kukoricaszem
1 kukoricás puha tortilla, 16 darabra vágva
1/2 doboz konzerv feketebab
1 paradicsom (nem leves fajta: a hosszúkás formájú nem az)
150 g darált pulykahús
½ lime
1/4 fej vöröshagyma
1 csipet őrölt csili
1 csipet őrölt kömény
1 csipet őrölt fahéj
1/2 kávéskanál durva szemű só
60 ml joghurt
60 ml tejföl
1 kávéskanál lime lé
2-3 evőkanálnyi aprított koriander zöld
1/3 csilipaprika magozva, aprítva
só, bors
Elkészítés
Bő vízben főzzük meg a kukoricát. Hagyjuk egy kicsit hűlni. Ha csöves kukoricánk van, a szemeket egy éles késsel vágjuk le a kukoricacsőről. Tegyük félre. Egy serpenyőben kis olívaolajon pirítsuk meg a darált pulykahúst, adjunk hozzá egy kis vizet, és 7-10 perc alatt főzzük készre. Adjuk hozzá az őrölt köményt, a csiliport, a fahéjat és a fél lime levét. A paradicsomot kockázzuk fel. A hagymát vágjuk hajszálvékony csíkokra. A konzerv babot öntsük szűrőbe, többször mossuk át, majd hagyjuk alaposan lecsöpögni. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy sütőlemezen egyenletesen oszlassuk el a tortilla darabokat, majd kb. 10 perc alatt süssük ropogósra. Félidőben fordítsuk meg őket, hogy mindkét felük piruljon meg. Hagyjuk hűlni. Készítsük el az öntetet: keverjük össze a tejfölt a joghurttal, majd adjuk hozzá a koriander zöldet, a csilipaprikát és a kávéskanálnyi lime levet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A salátát szórjuk egy keverőtálba. Szedjük rá a húst, majd adjuk hozzá a babot, a paradicsomot, a hagymákat, a kukoricát és tortilla darabokat (mangót vagy avokádót, ha szeretnénk). Öntsük rá az öntetet, forgassuk össze, majd azonnal tálaljuk.
Eisberg tipp: elég nehéz fél konzervnyi babot eltenni. Hogy ne vesszen kárba, készítsünk csilis babot, amit le is fagyaszthatunk. Készítsünk dupla adagot a darált húsból és a kukoricából. A fennmaradó adag kukoricához és húshoz adjuk hozzá a maradék babot és egy kis konzervnyi tarkababot, öntsük fel 1 dl sörrel, 1 dl vízzel és 2 evőkanál paradicsompürével. Kis lángon forraljuk össze, és kész is a szívmelengető egytálétel. Csak egy kis sajt és tejföl kell a tálaláshoz. Ha nincs maradék tortilla, akkor friss kenyérrel is ugyanolyan finom.
Other Recipes
Sült padlizsános kuszkusz saláta
Diós-Fetás zöldsaláta
Carpaccio
Epres tavaszi saláta
Saláta őszibarackkal, szárított sonkával
Diós- mézes saláta
Sült tofu, paradicsommal
Kolbászos-burgonyás saláta
Párolt harcsafilé, zöldfűszeres tormakrémmel
Egészben sült pisztráng, bazsalikomos narancsos majonézzel
Citrusos sertéskaraj forró sárgarépával és rucolával
Bélszíncsíkok osztrigaszósszal
Halloumi sajt uborkaszósszal
Roston sült libamáj, paprika paradicsom öntettel
Saláta erdei gyümölcsöntettel, kecskesajttal
Gyömbéres-mézes dresszing, párolt zellerrel
Mentás-olívabogyós öntet, párolt-sült édesköménnyel
Szalonnás saláta, fokhagymás öntettel
Vajban párolt zöldspárga, pezsgős öntettel
Citrusos dresszing sárgadinnyével
Kapribogyós dresszing, pirított baguettel
Majorannás pirított gombasaláta, kukoricaolajjal
Mustáros kusz-kusz saláta
Sült citromos öntet chilis garnélával
Narancsos-lilahagymás saláta
Szezámmagos szójás saláta friss körtével
Forró szőlőragu tökmagolajos, fehérboros dresszinggel
Sárgarépás falafelgolyók pitában
Fügés-libamájas bagel
Wellington sertésszűz
Sütőtökös quinoa saláta fűszeres tökmaggal
Sült paradicsomsaláta oregánós kecskesajtgolyókkal
Ricottával töltött szilva
Kapros füstölt lazac kapribogyóval
Birsalmás garnélanyársak
Húsvéti saláta
Pomelosaláta csirkenyárssal
Nyári tekercsek hátszínnel
Medvesaláta
Piri-piri csirke salátával
Tex-mex szendvics fetás salátával
Ricottaropogós friss salátával
Csirkemájsaláta gránátalmával
Gyros-saláta
Salátamix marinált gombafalatokkal
Almás-sonkás saláta kéksajtöntettel
Zöldsaláta ecetes heringgel
Spenótos mini quiche zöldsalátával
Sütőben sült csirkecomb coleslaw salátával
Marinált narancsos zöldsaláta
Az én salátám lapcsánka harcsával és újhagymával
Az én salátám tortilla hátszínnel
Az én salátám ropogós combokkal
Madársaláta meleg fehérbabbal és póréval
Gesztenyés saláta szőlővel
Chilis tonhalas vacsorasaláta
Rucola saláta pirított polentával és csirkemellel
Körte diós sajtkrémmel töltve, madárbegy salátával
Friss saláta narancsos lencsével és aszalt szilvával
Káposztasaláta camembert sajttal, dióval és szőlővel
Burgonyasaláta friss salátával és kolbászmorzsával
Sült sütőtökös őszi saláta zsályával lilahagymával és kolozsvári szalonnával
Kuszkusz saláta
Zöld gazpacho saláta
Gyümölcsös zöldsaláta gyömbéres öntettel
Vegyes zöldsaláta diós-datolyás öntettel
Panzanella rucolával
Saláta csirkemájjal aszalt szilvás öntettel
Amerikai káposztasaláta ananásszal
Családi vacsorasaláta joghurtos öntettel
Fetás tavaszi saláta fűszeres öntettel
Spanyol saláta
Gazdag Saláta Mákos Öntettel
Távol-Keleti Lazackockák Majonézes Salátával
Fehérjedús saláta
Sült céklás saláta almával és kecskesajttal
Csicseri- és zöldborsós rukkolasaláta kolbászcsipsszel
Saláta roládok olaszosan
Korianderes füstölt tofu saláta
Sült körtés madársaláta kecskesajttal és kandírozott dióval
Szendvics bundázott rákkal
Coleslaw saláta almával és dióval
Thai steaksaláta
Nyáridéző gyümölcsös Őszi mix salátakeverék feta sajttal
Répatorta
Friss zöldséges Pad Thai garnélával és lime-mal
Friss zöldséges Pad Thai garnélával és lime-mal
Ropogós pankóbundás Tonkatsu pirított zöldségekkel
Ropogós pankóbundás Tonkatsu pirított zöldségekkel
Selymes kurkumás karfiolkrémleves pirított tökmagolajjal
Selymes kurkumás karfiolkrémleves pirított tökmagolajjal