CÉGTÖRTÉNET
Az Eisberg vállalatcsoport több mint 50 éve foglalkozik konyhakész saláták előállításával, napjainkra Európa egyik vezető vállalata – Közép- és Kelet-Európa mellett Svájcban is első – saját piacán. A cégcsoport – 2016 óta a svájci Bell Food Group részeként – közel 1900 munkatársat foglalkoztat Svájcban, Lengyelországban, Magyarországon, Romániában és Spanyolországban. Az Eisberg 12 országban látja el színes, friss termékkínálatával a kis- és nagykereskedelem, valamint az élelmiszer-szolgáltatási ágazat képviselőit. A magyar leányvállalat, az Eisberg Hungary Kft. 1992-ben alakult, a cég a kezdetektől piacvezető szerepet töltött és tölt be a konyhakész saláták hazai piacán, emellett kiemelkedő szereplő a dresszingek piacán is. Magyarországon elsőként vezette be a tartósítószer nélküli salátaönteteket, és folyamatosan bővíti széles kínálatát konyhakész salátatálakkal, salátakeverékekkel. A vállalat társadalmi felelősségvállalási tevékenysége egyedülálló: számos olyan területet támogatnak, ahol a cég filozófiájának megfelelően az ember áll a középpontban.
PÁL GYULA, ügyvezető igazgató
Pál Gyula hazai és nemzetközi vezetői tapasztalatokkal egyaránt rendelkező, agrármérnök végzettségű szakember. Egyetem után az Eisberg Csoportnál kezdte pályafutását, ahol közel 20 éve dolgozik. Az Eisberg saját kertészeténél, a vasszilvágyi Verdino Kft.-nél volt üzemvezető helyettes, 2007-től az Eisberg Csoporton belül a svájci Leunberger Gemüsekulturten üzemvezető helyettese lett, majd cégcsoporton belül átkerült 2009-ben friss élelmiszer beszerzési területre, ahol követelménykezelési és minőségbiztosítási beszállítói auditokat és tanácsadást végzett, Spanyolországtól Lengyelországig látta el feladatait. 2010-től az Eisberg Csoport beszerzésén dolgozott, előbb nemzetközi beszerzőként, majd 2012-től a nemzetközi cégcsoport stratégiai beszerzési vezetőjeként. 2018 óta az Eisberg Hungary beszerzési vezetői, és 2020 óta a vállalat operatív vezetői feladatait is ellátta. Pál Gyula 2024 júliusától az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.
GAZSI ZOLTÁN, cégvezető
Gazsi Zoltán, miután az Agrártudományi Egyetemen lediplomázott, kukoricahibridek tesztelésével foglalkozott, majd 14 évig az agrár szektorban, a Syngenta munkatársaként dolgozott multinacionális környezetben. Az utolsó években az egyik termékcsoport globális marketingvezetőjeként szinte minden földrészen járt, rengeteg tapasztalatot szerezve. 16 évig volt az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, 2024 júliusától pedig cégvezetőként támogatja tovább a menedzsment munkáját, elsősorban a vállalati kapcsolatok és a Magyarországon évtizedek alatt megerősített Eisberg márka további építése, valamint a szlovák és cseh piacokon történő brandépítés terén. Zoltán a vállalat üzleti sikerei mellett, példaértékű, őszinteségen alapuló cégkultúrát alakított ki. Szerinte vezetői sikerei az értékes, támogató közösség kialakításáért tett erőfeszítéseinek köszönhetőek, melynek alapja egymás tisztelete.
Gazsi Zoltán elnökségi tagja az Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért szervezetnek és a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamarának. A Vállalható Vállalkozások, a Kórházsuli Alapítvány és a Budapesti Fesztiválzenekar nagykövete. Aktívan részt vesz a különböző civil szervezetek inspirációs és támogató kampányaiban. Évek óta tart motivációs előadásokat iskolákban és cégeknél, a Corvinus Egyetem, az egyetemi oktatás érdekében tett erőfeszítéseiért Pro Facultate díjjal jutalmazta. 2022-ben a Menedzserszövetségtől az Év Menedzsere a Társadalomért, 2023-ban a PWC-től Az Év Leginspirálóbb Vezetője Díjat kapta. Gazsi Zoltán fenntarthatóságról, cégvezetésről és a nehéz élethelyzetek túléléséről szóló könyve 2024 tavaszán jelent meg, Emberszemlélet – Az életigenlő cégvezető címmel.