Friss saláta narancsos lencsével és aszalt szilvával
Összetevők
1 csomag Eisberg Az én salátám
12 dkg lecsöpögtetett konzervlencse (kb. fél konzervnyi)
8 db aszalt szilva
1 evőkanál olívaolaj
½ gerezd fokhagyma
só, bors
1 kisebb narancs leve
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 kiskanál almaborecet
só, bors
Elkészítés
Csöpögtessük le a konzervlencsét. Az aszalt szilvákat vágjuk négy részbe. A narancs levét csavarjuk ki, tegyük egy kisebb lábosba az aszalt szilva darabokkal együtt és melegítsük össze. Tegyük félre, hagyjuk hűlni, hogy az aszalt szilva felszívjon a narancs aromájából. Ha kihűlt, szedjük ki a szilvákat a narancsléből. A narancslét keverjük össze az olívaolajjal és az ecettel. Egy evőkanál olajat melegítsünk fel egy teflonserpenyőben, reszeljük rá a fokhagymát és adjuk hozzá a lecsöpögtetett lencsét, melegítsük össze, majd öntsük hozzá az olajos-ecetes narancslét. Épp csak egyet keverjünk rajta és zárjuk is el alatta a lángot, és hagyjuk kihűlni. Rendezzük el a Freshbalance mixet egy tálban, szórjuk rá a lencsét és az aszalt szilva szeleteket, és tálalhatjuk is.
Eisberg tipp
Ne melegítsük túl a hozzávalókat. A narancslé veszít ízéből és vitamintartalmából, a lencse pedig szétmállik, ezért csak nagyon óvatosan bánjunk vele, elég, ha rázogatjuk a serpenyőt. A narancsosságot fokozhatjuk, ha egy negyed narancs héját az olajos narancslébe reszeljük. A recept aszalt szilva nélkül ekészítve is nagyon finom, de persze mégis azzal a tökéletes.