Körte diós sajtkrémmel töltve, madárbegy salátával
Összetevők
1 csomag Eisberg Madársaláta
2 érett körte
12 dkg krémsajt
5 dkg darált dió
só, bors
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
pár csepp citromlé
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
só, bors
Elkészítés
Készítsük el a sajtkrémet. Keverjük össze a sajtot a dióval és az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A körtéket vágjuk félbe, magozzuk ki és a vágott felületeket kenjük meg citromlével, hogy ne barnuljon meg. A salátát keverjük össze az olajjal, sózzuk, borsozzuk, rendezzük tálba. A körtéket töltsük meg a krémmel és tegyük a saláta mellé.
Eisberg tipp
További őszi gyümölcsökkel gazdagíthatjuk a salátát, akik pedig markánsabb ízre vágynak, használhatnak rucolát vagy a sajthoz keverhetnek egy kis juhtúrót. Ha tartunk a körte puffasztó hatásától, akkor felhasználás előtt enyhén cukros-citromos vízben főzzük puhára. Egy tesákanál mézzel még pikánsabbá tehető.