Ricottaropogós friss salátával
Összetevők
1 csomag Eisberg Fitness Mix
250 g ricotta
50 g fehér cheddar sajt
1 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 ek finomliszt
0,5 csokor bazsalikom
3 ek olívaolaj
0,5 citromból nyert citromlé
1 csipet só
chili ízlés szerint
Elkészítés
A ricottát egy keverőtálba tesszük. Hozzáreszeljük a cheddar sajtot, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a fűszereket és két evőkanál lisztet, majd az egészből egy formázható állagú masszát keverünk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, a ricottás keverékből lisztes kézzel lepényeket formázunk, majd beletesszük az olajba, és néhány perc alatt mindkét oldalát barnára pirítjuk. A salátához a keveréket egy tálba szedjük. Az olívaolajat összekeverjük a citromlével, a fűszerekkel és az aprított bazsalikommal, majd meglocsoljuk vele a salátát.