Ropogós pankóbundás Tonkatsu pirított zöldségekkel
Összetevők
1 csomag Eisberg Wok mix
360 g sertéskaraj (2 vastag szeletre vágva)
~20 g liszt
1 db tojás
~40 g pankó morzsa
10 g friss gyömbér (finomra vágva)
2 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
0,3 dl szójaszósz
0,2 dl balzsamecet
0,3 dl pirított szezámmag olaj
20 g pirított, tört kesudió
5 g friss koriander levél
só ízlés szerint
olaj a sütéshez
1-2 adag főtt rizs
Elkészítés
A hússzeleteket érdemes már egy órával sütés előtt kivenni a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjenek.
Bundázás előtt mindkét oldalukat sózzuk meg, majd forgassuk lisztbe, és a felesleget óvatosan rázzuk le. Ezután mártsuk bele a 0,5 dl vízzel hígított, felvert tojásba, majd a morzsába, és ismételjük meg ezt a két lépést.
Forró, körülbelül 160°C-os olajban süssük aranybarnára, időnként megfordítva, nagyjából 10 perc alatt, a hús vastagságától függően.
Közben hevítsünk fel egy nagyobb tapadásmentes serpenyőt, és öntsük bele a szezámmag olajat. Adjuk hozzá a reszelt gyömbért és a fokhagymát, majd néhány másodpercig pirítsuk, amíg illatos nem lesz.
Ekkor borítsuk rá az Eisberg Wok mix-et, és folyamatos keverés mellett nagy lángon pirítsuk körülbelül 30 másodpercig.
Ízesítsük szójaszósszal és balzsamecettel, majd ízlés szerint sózzuk. Tálaláskor szórjuk meg pirított kesudióval és friss koriander levelekkel.
Eisberg tipp: Szaftos és ropogós pankóbundás japán rántott hús, mellé pedig frissen pirított, illatos zöldségköret – tökéletes harmónia a tányéron, bármilyen alkalomra!