Selymes kurkumás karfiolkrémleves pirított tökmagolajjal
Összetevők
1 csomag Eisberg Leves mix
1 tasak Eisberg hidegen sajtolt tökmagolaj és pörkölt tökmagolaj keverék
1000 g friss karfiol
1 dl tejszín
40 g vaj
40 g pirított, tört pisztácia
0,2 g kurkuma
só ízlés szerint
1 db lime
Elkészítés
Egy fazékban olvasszuk meg a vajat, majd kezdjük el rajta párolni az Eisberg Leves mixet. Amint a zöldségek pirulni kezdenek, adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy párolódjanak.
Közben a karfiol rózsáit vágjuk le a szárról, kb. 1-2 cm-es darabokra. A szárát szeljük vékony szeletekre. A karfiolrózsák felét főzzük enyhén sós, forrásban lévő vízben 40 másodpercig, majd szűrjük le, és hűtsük le hideg vízben. Végül ismét szűrjük le.
A nyers karfioldarabokat adjuk a levesalaphoz, és annyi vízzel öntsük fel, hogy éppen ellepje. Főzzük puhára, közben ízesítsük kurkumával és sóval.
Amikor a zöldségek megpuhultak, alaposan turmixoljuk simára. Az így kapott krémes alapot öntsük vissza a fazékba, adjunk hozzá néhány deci vizet és tejszínt, hogy a leves állaga tökéletes legyen. Melegítsük össze, majd kóstoljuk meg, és ízesítsük még szükség szerint.
Tálaláskor a forrázott karfiolrózsákat szórjuk a levesbe, szórjuk meg pirított pisztáciával, és locsoljuk meg az Eisberg hidegen sajtolt tökmagolaj és pörkölt tökmagolaj keverékével.
Tálaljuk lime-gerezdekkel, hogy mindenki kedve szerint frissíthesse a levest egy kevés lime-lével.
Eisberg tipp: Mindig jó választás ez a selymesen krémes, kurkumás karfiolkrémleves! Akár forrón tálalod, akár hidegen kínálod, garantáltan ízletes és mindig tele van egészséggel! Tápláló leves akár 20 perc alatt!