Összetevők

1 csomag Eisberg Leves mix
1 tasak Eisberg hidegen sajtolt tökmagolaj és pörkölt tökmagolaj keverék
1000 g friss karfiol
1 dl tejszín
40 g vaj
40 g pirított, tört pisztácia
0,2 g kurkuma
só ízlés szerint
1 db lime

Elkészítés

Egy fazékban olvasszuk meg a vajat, majd kezdjük el rajta párolni az Eisberg Leves mixet. Amint a zöldségek pirulni kezdenek, adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy párolódjanak.

Közben a karfiol rózsáit vágjuk le a szárról, kb. 1-2 cm-es darabokra. A szárát szeljük vékony szeletekre. A karfiolrózsák felét főzzük enyhén sós, forrásban lévő vízben 40 másodpercig, majd szűrjük le, és hűtsük le hideg vízben. Végül ismét szűrjük le.

A nyers karfioldarabokat adjuk a levesalaphoz, és annyi vízzel öntsük fel, hogy éppen ellepje. Főzzük puhára, közben ízesítsük kurkumával és sóval.

Amikor a zöldségek megpuhultak, alaposan turmixoljuk simára. Az így kapott krémes alapot öntsük vissza a fazékba, adjunk hozzá néhány deci vizet és tejszínt, hogy a leves állaga tökéletes legyen. Melegítsük össze, majd kóstoljuk meg, és ízesítsük még szükség szerint.

Tálaláskor a forrázott karfiolrózsákat szórjuk a levesbe, szórjuk meg pirított pisztáciával, és locsoljuk meg az Eisberg hidegen sajtolt tökmagolaj és pörkölt tökmagolaj keverékével.

Tálaljuk lime-gerezdekkel, hogy mindenki kedve szerint frissíthesse a levest egy kevés lime-lével.

Eisberg tipp: Mindig jó választás ez a selymesen krémes, kurkumás karfiolkrémleves! Akár forrón tálalod, akár hidegen kínálod, garantáltan ízletes és mindig tele van egészséggel! Tápláló leves akár 20 perc alatt!

Selymes kurkumás karfiolkrémleves pirított tökmagolajjal
Selymes kurkumás karfiolkrémleves pirított tökmagolajjal