Friss zöldséges Pad Thai garnélával és lime-mal
Összetevők
1 csomag Eisberg Padthai mix
200 g pucolt garnélarák
100 g szélesmetélt rizstészta
10 g friss gyömbér (finomra vágva)
2 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
1 db madárszem chili (finomra vágva)
20 g tamarind paszta (nem koncentrátum)
50 g cukor
30 g halszósz
0,5 dl olaj
10 g friss koriander (enyhén összevágva)
20 g pirított mogyoró (durvára törve)
1 db lime (gerezdekre vágva)
só ízlés szerint
Elkészítés
Készítsük elő a rizstésztát a csomagoláson található útmutató szerint, mivel a főzési idő a típustól függően eltérhet.
Közben keverjük össze a cukrot, tamarind pasztát és halszószt, amíg sima állagú nem lesz.
Amikor a rizstészta már majdnem kész, forrósítsunk fel egy serpenyőt kevés olajjal, és pirítsuk meg rajta a garnélákat kb. 1 perc alatt, majd tegyük félre őket.
A serpenyőt újra hevítsük fel, adjunk hozzá egy kis olajat, és enyhén pirítsuk meg a gyömbért, chilit és fokhagymát. Ekkor adjuk hozzá az Eisberg Padthai mixet, és folyamatosan kevergetve pirítsuk további 1 percig.
Ezután keverjük bele az elkészült, leszűrt rizstésztát és a korábban kikevert szószt, valamint a garnélák kétharmadát. Alaposan forgassuk át, és ízlés szerint sózzuk.
Tálaláskor halmozzuk tányérokra, szórjuk meg a maradék garnélákkal, mogyoróval és friss korianderrel. Frissen facsart lime-lével kínálva lesz igazán tökéletes!
Eisberg tipp: A klasszikus Pad Thai, megszokott ízeivel, de egy friss, izgalmas csavarral – Ázsia egy karnyújtásnyira. Gyorsan és könnyen elkészíthető, így a varázslatos ázsiai konyha pazar ízei villámgyorsan a tányérodra kerülhetnek.